Gyere, verjük össze egymást!

Tények és tévhitek a kung fu-ról I.

"A kung fu a verekedésről szól, az edzéseken egymást ütik-vágják az emberek."

 Ez egy hülyeség. Aki ezt állítja, az bizonyosan nem volt még egy rendes kung fu edzésen sem!
Az edzések során csak önmagaddal harcolsz. Fejleszted az önismeretedet.

82.jpgAzáltal, hogy a fizikai testedet kezded megfigyelni és fejleszteni, szert teszel a megfigyelés és elemzés képességére. Ez az első lépcsőfok. Hiszen a testeddel mindennapi kapcsolatban állsz. Karban kell tartani ahhoz, hogy jól érezd magad. Olyan mint egy tükör, a lélek tükre.



Ha megtanulod megfigyelni és odafigyelni, hogy mit akar veled közölni, sokkal egészségesebb, kényelmesebb és boldogabb életet tudsz élni.
Mi mással lehetne kezdeni, hiszen a tested van veled a legközelebbi kapcsolatban. Látható, érezhető, könnyen megfigyelhető és ezáltal a legkönnyebben fejleszthető.

Ha ez már megy, akkor e
gyre inkább képessé válsz a befelé figyelésre (és itt nem a hasadra és az éhségre gondolok). Lassan, ahogy lecsendesedik az elméd és megtanulsz figyelni, megláthatod, megértheted a lelki folyamataidat. Innentől már ezeknek a folyamatoknak a megfigyelése, letisztítása és irányítása a feladat.

És amint egy kicsit egyensúlyba kerültél, elkezdheted azokat a gyakorlatokat, amelyek a szellemi felemelkedésedhez

 vezetnek. Legyél te bármilyen vallási meggyőződésű, a cél mindannyiunknak ugyanaz, bár az állapot elnevezése más és más. Hívhatod megvilágosodásnak, nirvánának, mennyországnak, buddha állapotnak, végső felemelkedésnek, akárminek.

79.jpgViszont az is igaz, hogy amint tisztába kerülsz önmagaddal, olyan képességekre teszel szert, amivel könnyedén megvéded magad másokkal szemben, még verekedni is megtanulsz.Az ironikus oldala a dolognak, hogy mire eljutsz idáig, megváltozik a gondolkodásod és a kisugárzásod, így az ilyen jellegű helyzetek ekkor már alapvetően elkerülnek.


Egyszerűen csak jól érzed magad...

Dehát ha eljössz hozzánk tanulni, úgyis rájössz :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amazok.blog.hu/api/trackback/id/tr478373522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása